Doelloos

dinsdag 11 oktober 2016 13:45
Doelloos

"wat is het doel van ons leven?"

 

Deze vraag krijg ik regelmatig. En mijn antwoord is: "er is geen doel". Niet in de zin waarop wij in doelen denken. Dat je iets zou moeten doen, of dat je iets op een bepaalde manier zou moeten doen. 

Mijn enige doel dit leven is genieten. En dat voelt makkelijk en heel dicht bij mezelf. En met genieten bedoel ik ontvangen. Ontvangen van het NU-moment en van daaruit keuzes maken die passen(resoneren) bij mij. Ik weet eigenlijk altijd feilloos welke keus ik wil maken. Soms zit daar een stukje weerstand voor, soms is mijn keus glashelder. In mij de kracht om te kiezen voor de keus die past bij mij - of niet. Want soms voelt het gewoon (nog) te spannend en kies ik ervoor om iets niet te doen. Ook dat is een keus. 

 

In essentie draait het echter nooit om welke keus ik maak - maar om mijn gevoel daarbij. 

 

Mijn keuzes worden alleen maar passender, liefdevoller en krachtiger. En daar verheud ik me ook op.

 

Maar wat nou als ik een bepaalde keuze (nu) niet durf te maken? Veelal doe ik het dan ook niet. Ik voel me daarin mild voor mezelf en verheug me bij voorbaat op het moment waarop ik wel durf te kiezen voor wat ik wil. 

 

Ik hou van mezelf. En ik hou van alle keuzes die ik wel - en niet maak. Want he; ik hoef niet vandaag voor mijn hele leven te kiezen. Ik kies alleen voor NU. Dus maak ik het niet groter dan het is. Ik kies voor nu en ik kies voor dat waar ik innerlijk blij van word. 

 

Stel je voor dat jouw leven geen doel heeft - behalve genieten. Welke keus zou je dan NU maken? Waar word JIJ blij van?