Verbinding met een man van de straat

Geld. Een beladen onderwerp waar zowel vreugde als lijden omheen hangt. Vanmorgen mocht ik ze tegelijkertijd zien.

Ik liep richting de stad en sprak een man ‘van de straat’. Hij deelde een stukje van zijn verhaal na mijn vragen hoe zijn leven eruit ziet. Waar zijn slaapplek momenteel ongeveer is en dat het afgelopen nacht wel echt koud en toch ook niet helemaal droog was.

Ik bleef wat vragen stellen en voelde oprechte verbinding en contact. Hij vroeg me of ik wat geld had, zodat hij misschien straks ergens binnen warm koffie kon drinken. Na een mooi gesprek; waarin hij alle ‘shit’ uit kon spreken, gaf ik hem niet mijn laatste kleingeld maar een briefje. Twintig euro. Tranen in zijn ogen kwamen tevoorschijn. ‘Nu heb ik genoeg voor het hele weekend. En kan ik straks een visje halen’. Ogen die twinkelen en ineens ‘ik weet al welk visje ik ga halen’.

Ik vroeg hem of ik hem een knuffel mocht geven en dat mocht. Voordat ik doorliep pakte ik zijn handen en zei: ‘hoe je leven er nu ook uitziet, Jij doet ertoe, anders was je hier niet’. Hij gaf nog aan dat ‘als je voor een duppie geboren bent je geen kwartje kunt worden’. Daar waar ik anders de neiging heb uit te leggen dat die gedachten tegen je werken zei ik nu’ dat klopt niet, want je hebt net 20 euro gekregen, dat is heel wat meer als een kwartje’. Hij lachte. We groeten elkaar en gingen ieder onze eigen weg.

Ware verbinding is puur levensvreugde ongeacht de buitenkant en verhalen die gedeeld worden. En wat deze man ook met het geld doet, dat maakt niet uit. Dit moment van verbinding is pure rijkdom.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.