Zoeken + vinden = verbinden

Ik was er behoorlijk goed in geworden. Het onbewust zoeken naar iets wat voldoening gaf. Schrijven, lezen, mediteren, wandelen, spelen, vrijen en ga zo maar door.

Iets doen wat in je gedachten opkomt en wat een Meesterlijk goed idee lijkt. Vanuit de gedachte dat als je ‘dat’ doet/hebt/leert/ervaart het ‘beter’ (rustiger/completer/etc) zal zijn.

Als ik terugkijk zie ik hoe slim dit soort gedachten zijn en hoe fenomenaal snel ze kunnen verschijnen. Ware topsport als je mij vraagt.

En toch is deze topsport vermoeiend, want er lijkt geen einde aan te komen. Het is een oneindige weg omdat het startpunt altijd het huidige moment, NU is.

Voel energetisch maar eens wat het startpunt is in de bovenstaande 2 zinnen. Het startpunt is dat het NU niet genoeg is. En je iets moet ‘doen’ om dat genoeg-gevoel te krijgen (nogmaals dit gaat razendsnel en meestal onbewust, want anders zouden we hier zelf meteen mee stoppen). En dus start je vanuit dat niet-genoeg-zijn je actie. En je voelt ‘m aankomen: hoe je iets start, komt altijd bij je terug. Dus wederom het niet-genoeg-gevoel, wellicht zelfs met een schepje er bovenop, wat zorgt voor nog meer (innerlijke) frustratie.

Maar is er een andere optie? Ik bedoel; er zijn toch massa’s mensen die een ‘niet genoeg’ gevoel in zich dragen?

Ik zou Thea niet zijn als ik dit niet wilde onderzoeken. En voor mij zat het werkelijke thuiskomen, de ontlading, in het erkennen en herkennen van het ‘niet genoeg’-stuk. Dit aankijken, het ontvangen. Er volledig beschikbaar voor zijn. Eerlijk en transparant naar mezelf toe en mijn lichaam de vraag stellen “wat Leeft er nu in mij”?

En weet je wat ik ervoer? Dat het vanaf dat punt pas ‘echt leuk’ wordt. Ik hoefde namelijk niet langer te regelen wat goed en wat niet goed is in mijn leven. Of enorm te focussen. Ik heb zeker weten nog wel een focus en dat is het huidige moment. Alles wat er nu door me heen gaat,  want daarin stroomt het Leven. 

Ik ben Beschikbaar en in die pure beschikbaarheid schuilt ruimte. 

Wat ik voor me zie is dat steeds meer mensen deze beschikbaarheid Leven. En dat we er op energetisch niveau volledig voor elkaar kunnen zijn. Dat juist hierdoor energie in beweging komt en kan stromen, daar waar het wellicht al jaren of generaties lang is opgebouwd. Dat we dit proces niet hoeven te verklaren. Ons hart weet de weg, daar waar wij stoppen met zoeken. Ons hart = het vinden en het verbinden, want het hart kan niet anders dan dat.

Even terug naar NU, want een betere wereld begint nog altijd bij mezelf. Wat ik NU kan doen is mijn beschikbaarheid delen met mijn omgeving. Met jou bijvoorbeeld, mocht je dat willen. Ervaar wat het doet als iemand zich volledig beschikbaar voor je opstelt. Stuur me een mail en ik kom er bij je op terug.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.